پيش ازاين شايد به شما گفته باشيم كه از ترموود ها استفاده كنيد و يا اينكه اين محصول را پس از نصب روكش كنيد اما چرا؟ما در اين مطلب براي شما به بررسي فوايد اين كار و نكاتي كه براي انجام اينكار لازم است به آنها توجه كنيد صحبت خواهيم كرد.
نكته هاي حائز اهميت اين است كه از تماس مستقيم چوب ترمو با سطوح نفوذ پذير و غير نفوپذير مرطوب جلوگيري شود.اين مسئله درباره ي نقش و نگار هاي نهايي به علت جاذب بودن بيش تر صدق مي كند.
با استفاده از يك غشاي ضد رطوبت و يا درزگير مي توان از خيس شدن لايه هاي پاييني جلوگيري كرد.تخته هاي عمودي بايد عاري از هر گونه درز گير حداكثر تا فاصله ي ده ميلي متري شان باشد و عملكرد آن ها با ايجاد شيارهايي در لبه ي پايين به منظور تخليه ي باران بهبود خواهد يافت .
اندازه ي تخته هاي نازك با توجه به شرايط زير تعيين مي شود :
در زمان استفاده از ميخ يك تخته به ضخامت دو تخته كافي است .تخته چوب هاي عمودي به ضخامت 21×92ميلي متر به منظور نصب قاب هاي چوبي مناسب اند .
در صورت استفاده از ميخ ضخامت تخته هاي نازك بايد 2.5برابر ضخامت تخته هاي نصب شده باشند .تخته هاي نازك حرارت ديده به ضخامت 21ميلي متر اگر به قاب هاي چوبي ديوار و منطبق به ميخ ديوار باشند ؛مناسب هستند .
اگر از تخته هاي 42×42ميلي متر استفاده مي شود لازم است ضخامت تخته ها را با قرار دادن تخته هاي روكش كاري شده در سطح 84 ميلي متري متناسب سازيم .
هنگامي كه الوارهاي روكش كاري شده در ساختمان هاي بلند قرار مي گيرند ويا زماني كه تخته ها منطبق ميخ ها نيستند و يا زماني كه روكش كاري الوارها به ساختمان ها نصب مي شود افزايش ضخامت تخته ها توصيه مي شود .اين افزايش ضخامت سبب نصب محكم الوار به ساختمان مي شود .
در زمان استفاده از ميخ هاي استاندارد تخته هايي به ضخامت 50ميلي متر مناسب است .
در زمان استفاده از ميخ هاي اصلاح يافته ضخامت حداقلي تخته ها بايد در حدود 42ميلي متر باشد.
روزنه
در بيشترين قسمت روكش كاري ترمووود روزنه هايي براي پنجره يا درب ويا شكل دهي الگوهايي از پنجره در ناحيه قاب تعبيه شده است بهتراست در قسمت هاي مختلف چوب روزنه هايي به همين منظور وجود داشته باشد تا از شكاف و يا شكستگي چوب جلوگيري شود.ايجاد شكاف در حوالي روزنه ها تاثير بسزايي در ظاهر نازيباي آن دارد.
نكته مهم اين است به كارگيري درزگير،درگاه ،چوب شكاف داده شده در حوالي اين روزنه ها به منظور هدايت آب به سمت خروجي ديوار است .
جزييات گوشه و كنار
در زمان روكش كاري ديوارساختمان از همان جزييات استفاده كنيد.براي ثبات روكش كاري ها بر روي ديوار از تخته هاي ضخيم تر به ضخامت 42/50ميلي متر استفاده كنيد.
پس از نصب ترموود ها بايد به يك دسته از نكات توجه و يك دسته از كارها را بايد بر روي اين محصولات انجام دهيد ما در اين مطلب براي شما درباره اين موضوع صحبت خواهيم كرد كه اين محصولات را بايد در اولين گام پس از نصب روكش كرد.پس ادامه اين مطلب را از دست ندهيد.
هدف از روكش كاري ترمووود فراهم سازي طرح ضد آب به منظور عمر طولاني و هزينه ي نگهداري اندك است .به طور خلاصه قواعد كلي نصب ترموود روكش كاري شده به شرح زير است:
- در حين طراحي روكش چوب ها بايد ساختمان هاي اطراف،گياهان محلي وزمين در نظر گرفته شود .
- حفره ي آب گذر و هواكش در روكش هاي چوب هاي ترمو و وديواره هاي خارجي راكه ساختمان و قاب چوبي آن است،تعبيه شود.اين حفره امكان گذر جريان هوا از ميان روكش كاري را فراهم مي كند و مانع از رشد قارچ در درون ديواره ها مي شود.
- حفره ي آب كشي و هواكشي مي بايست از بالا و پايين لبه ها باز باشد تا هوا در آن جريان داشته باشد .
- اطمينان حاصل كنيد كه جريان آب به دور از روكش كاري ها ديواره باشد تا مانع از خيس شدگي آن شود.
- تمامي سطوح افقي را شيار دار كنيد.